آموزش طراحی سایت بدون کدنویسی

امروزه با توجه به پیشرفت نرمافزارهای تحت وب، برای طراحی و ساخت یک سایت، الزاما نیازی به یادگیری مهارت کدنویسی نیست. شما بهعنوان صاحب یا علاقهمند به راهاندازی کسبوکار آنلاین، وظایف و مسئولیتهای مهمتری مانند دیجیتال مارکتینگ و فروش آنلاین را دارید؛ پس نباید مهمترین منابع خود یعنی انرژی و زمان زیادی را صرف کدنویسی سایت خودتان کنید. در ادامه مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد که آیا راهاندازی و طراحی سایت بدون کدنویسی و برنامهنویسی ممکن است؟ چطور بدون دانش فنی و مهارت کدنویسی یک سایت را در کوتاهترین زمان راهاندازی کنیم؟ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ساخت سایت بدون کدنویسی
ممکن است صاحب کسبوکاری سنتی باشید که میخواهید آن را در بستر آنلاین توسعه دهید و فکر میکنید باید سراغ شرکتهای طراحی سایت بروید. شاید خانم خانهداری باشید که بهتازگی قصد راهاندازی کسبوکار آنلاین خود را دارد و برای شروع تمایلی به صرف هزینه زیاد برای طراحی سایت ندارید.
کدنویسی یک سایت از پایه، شامل هزینههای زیادی میشود. همچنین استفاده از سایتسازهای آماده، ممکن است برای شروع گزینه خوبی باشد اما در ادامه جهت توسعه آن با مشکل مواجه خواهید شد. در ادامه روش و مراحلی را معرفی میکنیم که خیال شما را از بابت طراحی سایت بدون کدنویسی و با هزینه بسیار پایین راحت کند.
مراحل ساخت سایت بدون کدنویسی
طراحی و راهاندازی سایت بدون دانش کدنویسی شامل 5 گام اصلی است:
1- انتخاب و خرید دامنه
اولین و یکی از مهمترین گامها در ساخت سایت بدون کدنویسی، انتخاب و خرید دامنه مناسب کسبوکار شما است. پیشنهاد میکنم نام دامنه سایت را متناسب با حوزه کاری خود انتخاب کنید تا در بهینهسازی آن برای موتورهای جستوجو تاثیر خوبی داشته باشد.
دامنه، همان آدرس وبسایت شماست. مثلا دامنه و پسوند سایت ما «mostafapeivandi.com» است. نام انتخابی شما منحصربهفرد است و باید برای خرید آزاد باشد؛ یعنی توسط فرد حقیقی یا حقوقی دیگری خرید و رزرو نشده باشد.
برای استعلام در دسترس بودن و خرید دامنه انتخابی خود، میتوانید عبارت «خرید دامنه» را در گوگل جستجو کنید. درصورت تمایل به خرید دامنه از میان این سایتها، ابتدا دامنه انتخابی را whois بگیرید و توجه داشته باشید که مجهز به اینماد باشد.
2- انتخاب و خرید هاست مناسب
دومین گام در ساخت و طراحی سایت بدون کدنویسی، انتخاب و خرید هاست مناسب سایت شما است. هاست یا میزبان سایت، فضای مشخصی است که در اختیار شما قرار میگیرد تا محتوای متنی، تصویری و صوتی را داخل سایت خود قرار دهید. همانند گام اول که به سایتهای معتبر خرید دامنه مراجعه کردید، میتوانید به سایتهای ارائهدهنده خدمات میزبانی سایت مراجعه و هاست خود را تهیه کنید.
نکته مهمی که در خرید هاست باید به آن توجه کنید، سرعت بالا و پشتیبانی مناسب سرویس ارائهدهنده آن است. هاستها در دو مدل سیستمعامل لینوکس و ویندوز وجود دارند که ما برای طراحی سایت بدون کدنویسی بهتر است از سیستمعامل لینوکس استفاده کنیم. فراموش نکنید که هنگام خرید هاست، قیمت آن را با دیگر سایتها مقایسه کنید و دقت کنید که حتما زبان php را پشتیبانی کند.
3- اتصال دامنه و هاست شما
قدم سوم در ساخت و طراحی سایت بدون کدنویسی، اتصال دامنه و هاست به یکدیگر است. برای این کار باید DNS های آنها یکسان بوده و تنظیم شوند. در صورت خرید دامنه و هاست از یک شرکت، نیازی به انجام این کار نیست و این کار به صورت خودکار و پیشفرض انجام میشود. همچنین اگر اطلاعاتی از هماهنگسازی DNSها ندارید نگران نباشید؛ میتوانید از شرکت میزبانی سایت خود کمک بگیرید تا این کار را برای شما انجام دهد.
4- طراحی سایت بدون کدنویسی و رایگان
اکنون تمام مقدمات طراحی سایت بدون کدنویسی توسط شما انجام شده است و نوبت به معرفی و اجرای بهترین روش طراحی سایت بدون کدنویسی میرسد. درحالحاضر یکی از بهترین روشهایی که برای طراحی سایت بدون کدنویسی وجود دارد، استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس است.
شما میتوانید بدون کدنویسی و پرداخت هزینه زیاد، با سیستم مدیریت محتوای وردپرس، سایت خود را بدون دانش فنی و کدنویسی ایجاد کنید. با استفاده از امکانات و افزونههای وردپرس میتوانید صفحات اصلی، دستهبندی محصولات، فرمها و وبلاگ سایت خود را بهراحتی طراحی و ایجاد کنید. اگر قصد راهاندازی سریع سایت خود بدون دانش کدنویسی را دارید، پیشنهاد میکنم از وردپرس استفاده کنید.
5- نصب افزونههای الزامی وردپرس
در گام آخر و پس از زمانی که وردپرس را روی سایت و هاست خود نصب کردید، نوبت به نصب افزونههای مورد نیاز آن میرسد. افزونهها به ما امکانات بینظیری جهت ساخت سایت بدون کدنویسی میدهند. بیشتر این افزونهها بهصورت رایگان در مخزن وردپرس موجودند و میتوانید بهراحتی نصب و فعال کنید. همچنین میتوانید افزونههای پولی را از سایتهای معتبر ایرانی با قیمت پایین تهیه و استفاده کنید. بهعنوان مثال، میتوانید از افزونه المنتور جهت ایجاد و طراحی چیدمان صفحات و المانهای سایت بدون کدنویسی استفاده کنید.
کلام آخر
اگر تا اینجای مقاله همراه ما بودهاید، میدانید که ساخت سایت بدون کدنویسی کاری امکانپذیر است. شما میتوانید بدون صرف هزینههای سنگین و یادگیری برنامهنویسی، با استفاده از ابزارهای مناسب، سایت خود را راهاندازی کنید و کسبوکار آنلاین خود را گسترش دهید.
حالا نوبت شماست! آیا آمادهاید اولین قدم را برای داشتن یک وبسایت بردارید؟ در بخش نظرات این مقاله بنویسید که کدام بخش از این مسیر برای شما چالشبرانگیزتر است؟
دیدگاهتان را بنویسید