جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
  • مقالات
  • دوره‌ها و محصولات آموزشی
  • تماس با من
  • درباره من
  • کتاب راه اندازی کسب و کار اینترنتی

تخفیف ویژه ثبت‌نام در دوره جامع کسب‌وکار آنلاین

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مشاهده اطلاعات و ثبت‌نام
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در privacy policy ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

مصطفی پیوندی
ورود یا عضویت
0
  • خانه
  • مقالات
  • دوره‌ها و محصولات آموزشی
  • تماس با من
  • درباره من
  • کتاب راه اندازی کسب و کار اینترنتی
  • خانه
  • مقالات
  • دوره‌ها و محصولات آموزشی
  • تماس با من
  • درباره من
  • کتاب راه اندازی کسب و کار اینترنتی

چگونه حوزه فعالیت کسب و کار آنلاین خود را انتخاب کنیم؟

8 دی 1403
ارسال شده توسط مصطفی پیوندی
مقالات

حوزه‌های فعالیت کسب‌وکار آنلاین بسیار گسترده است؛ اما هرکدام از آن‌ها را می‌توان به دسته‌های خدماتی، فروشگاهی و آموزشی بخش‌بندی نمود. بسیاری از افراد علاقه‌مند به کارآفرینی آنلاین، برای ورود و انتخاب حوزه موردعلاقه که در آن مهارت نیز داشته باشند، با مشکل مواجه هستند. اگر شما هم جزء کسانی هستید که با مشکل یافتن حوزه موردعلاقه خود جهت راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، مراحل و نکات آموزشی این مقاله را از دست ندهید.

5 مرحله انتخاب حوزه فعالیت کسب و کار آنلاین

1- کشف و شناسایی خود

اولین قدم جهت انتخاب حوزه فعالیت کسب‌وکار اینترنتی، شناخت و ارزیابی عمیق خودمان است. ویژگی‌های شخصیتی مانند ارزش‌ها، مهارت‌ها، علایق، عادت‌ها و تمایلات خودتان را بررسی و تحلیل کنید. شناسایی و ترکیب این ویژگی‌ها می‌تواند به شما در انتخاب حوزه فعالیت مناسب خودتان کمک کند و از طرفی ندانستن آن‌ها موجب انتخاب اشتباه خواهد شد.

می‌توانید از ابزارها و آزمون‌های شناخت و ارزیابی خود که با نام‌های مختلفی مانند آزمون شغلی و آزمون شخصیت‌شناسی انجام می‌شوند استفاده نمایید. همچنین مشاوره شغلی با افراد متخصص در این زمینه نیز می‌تواند تأثیر بسیار مثبتی در نهایی‌سازی فرایند انتخاب حوزه فعالیت شما داشته باشد.

روش انتخاب حوزه فعالیت

2- جلسه بارش فکری با خود

پس شناسایی خود و کشف علاقه‌مندی‌ها، احتمالاً با لیستی از حوزه‌های مختلف فعالیت مواجه می‌شوید. حال باید جلسه‌ای با خودتان بگذارید و با تمرکز بالا و حذف عوامل حواس‌پرتی حوزه‌های احتمالی فعالیت خود را سازماندهی کنید.

می‌توانید موارد پرتکرار را در دسته‌بندی «باید بررسی شود» قرار دهید؛ چون آزمون‌های مختلف نشان داده که انتخاب این حوزه‌ها برای شما مناسب‌تر است. جهت بررسی عمیق حوزه‌ها، مزایا و معایب آن را یادداشت و با یکدیگر مقایسه کنید؛ همچنین با منابع و توانمندی‌های خودتان مقایسه کنید. پس از بررسی، حوزه‌هایی که نسبت به آن‌ها رغبت و کشش بیشتری دارید را یادداشت کنید تا موارد اضافی حذف و گزینه‌ها محدود شوند.

3- تهیه یک لیست کوتاه

کمی بیشتر درباره لیست کوتاه شده حوزه‌های احتمالی فعالیت خود تحقیق کنید. می‌توانید مواردی مانند بازار کار، تحصیلات و آموزش‌های مرتبط با حوزه فعالیت، مدارک موردنیاز، آینده و پیشرفت شغلی را مورد بررسی قرار دهید. سپس مجدداً حوزه‌هایی را که علاقه‌ای به دنبال‌کردنشان ندارید، از لیست حذف کرده تا نهایتاً 2 تا 5 حوزه در لیست نهایی شما باقی بماند. حوزه‌هایی که برایتان جذابیت قابل قبول و آینده مناسبی ندارند و مهارت و مدارکی نیاز دارند که علاقه‌ای به کسب آن ندارید را حذف کنید.

چگونه حوزه فعالیت کسب و کار خود را انتخاب کنم؟

4- مشاوره از افراد متخصص

زمانی که لیست حوزه‌های انتخابی فعالیت کسب‌وکار آنلاین شما به حداقل رسید، می‌توانید تحقیقات بیشتری انجام دهید. سعی کنید برای هرکدام یک از این زمینه‌ها با متخصص مربوط به خود، مشورت و صحبت کنید. افراد متخصص تسلط زیادی به حوزه‌های فعالیت خود داشته و می‌توانند نقشه راه این مسیر را برای شما شفاف‌تر کنند. می‌توانید از طریق شبکه‌های اجتماعی مانند لینکدین و اینستاگرام با این افراد ارتباط برقرار کرده و از اطلاعات دست‌اولشان به بهترین شکل استفاده کنید.

5- انتخاب حوزه کسب و کار اینترنتی خود

اکنون زمان آن رسیده بر اساس تمام اطلاعاتی که جمع‌آوری کردید، حوزه نهایی فعالیت خود را مشخص کنید. حوزه‌ای که فعالیت در آن بیشترین میزان رضایت شخصی را برای شما به ارمغان می‌آورد، انتخاب کنید. فراموش نکنید که افراد زیادی چندین مرتبه حوزه فعالیت خود را تغییر دادند تا به نتیجه مطلوب خود دست یافته‌اند. پس یک حوزه را انتخاب کرده و اگر در ادامه مسیر به نتیجه و رضایت مطلوب خودتان نرسیدید، می‌توانید حوزه خودتان را تغییر دهید.

انتخاب حوزه فعالیت

5 نکته جهت انتخاب حوزه فعالیت کسب و کار آنلاین

1- تعیین اهداف خود

جهت فعالیت در حوزه انتخابی خود، نیاز به تعیین اهدافی دارید تا هر لحظه بتوانید روند کسب‌وکار اینترنتی خود را تشخیص و بهبود دهید. اهداف خودتان را به سه دسته کوتاه، میان و بلندمدت دسته‌بندی کنید تا زمان دستیابی به آن‌ها را به بهترین شکل در نظر گرفته باشید. باتوجه‌به شرایط عدم قطعیت در کسب‌وکارهای آنلاین، تمرکز بیشتری را روی اهداف میان‌مدت (بازه زمانی 1 تا 3 سال) خود بگذارید. فضای کسب‌وکارهای آنلاین با تغییرات گسترده‌ای همراه است؛ پس فراموش نکنید که آموزش و توسعه مهارت را هم جزئی از اهداف خود در نظر بگیرید.

تعیین اهداف در حوزه فعالیت

2- شناسایی بازار و شخصیت مشتری

دوام و موفقیت طولانی‌مدت یک کسب‌وکار اینترنتی به میزان شناخت شما از شخصیت مشتریان و ارتباط نزدیک شما با آن‌ها بستگی دارد. هر مشتری شخصیت متفاوتی دارد و شما قبل از شروع فعالیت در حوزه انتخابی خود، باید در مورد آن تحقیق کنید. وقتی به شناخت کاملی از مشتریان خود برسید و نسبت به کسب‌وکار آنلاین خود اعتماد ایجاد کنید، با سرعت زیاد مشتریان جدیدی جذب خواهید نمود.

3- از روندها خبر داشته باشید

یکی از مشکلات افراد مایل به فعالیت در فضای کسب‌وکار آنلاین، عدم اطلاع از روندهای روز حوزه فعالیت خودشان است. این افراد حوزه فعالیت موردعلاقه خود را مشخص نموده؛ اما از علاقه و توجه مشتریان، آگاهی چندانی ندارند. مشتریان با نیازهای مصرفی خودشان به رشد و توسعه کسب‌وکار آنلاین شما کمک می‌کنند؛ پس شناخت روندها از اهمیت زیادی برخوردار است. خوشبختانه در دنیای دیجیتال، بررسی روندها با استفاده از ابزارهای مختلف امری شدنی است. همچنین می‌توان از خود مشتریان اطلاعات مناسبی کسب نمود. پس اگر به موفقیت کسب‌وکار آنلاین خود شک دارید، می‌توانید با استفاده از روندها، میزان علاقه مشتریان به حوزه انتخابی فعالیت خود را بررسی نمایید.

توجه به روند در حوزه فعالیت

4- اهمیت کلیدواژه‌ در کسب و کار آنلاین

دنیای کسب‌وکارهای آنلاین تحت سلطه عادت‌های جست‌وجوی کاربران است و کارآفرینی که این موضوع را جدی نگیرد، حضور موفقی در این فضا نخواهد داشت. اطلاع از تعداد و نحوه جست‌وجوی کاربران، موجب آشنایی بیشتر با علایق و ارائه محصولات بهتر به آن‌ها خواهد شد. بررسی کلیدواژه‌ها، یکی از شاخه‌های مهم تخصص سئو یا بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو است که می‌توانید از متخصص آن مشاوره بگیرید.

5- انعطاف پذیری

دنیای کسب‌وکارهای آنلاین به دلیل تغییر در رفتار، عادات، تصمیمات، سلایق و خواسته‌های مشتریان، مداوم در حال تغییر است. چیزی که امروزه توسط مشتریان تقاضای بالایی دارد، ممکن است در آینده جای خود را با ایده‌ای بهتر عوض کند. پس به‌عنوان یک کارآفرین اینترنتی، باید مهارت انعطاف‌پذیری خود را توسعه دهید تا در صورت نیاز بتوانید مسیر فعالیت خود را تغییر دهید. افرادی که انعطاف‌پذیری زیادی ندارند و به یک حوزه و مدل تجاری پایبندند، حتی در کسب‌وکارهای سنتی نیز شکست خواهند خورد. برای موفقیت در دنیای کسب‌وکارهای آنلاین، باید توانایی تغییر مطابق با نیاز مشتریان را داشته باشید. برای ساخت یک کسب‌وکار آنلاین پایدار، باید همیشه در حال تحقیق، بررسی و بهبود باشید و خودتان را به یک ایده محدود نکنید.

انعطاف پذیری در حوزه فعالیت

کلام آخر

در این مقاله به مراحل و نکات انتخاب حوزه فعالیت کسب‌وکار آنلاین که باید مورد بررسی قرار گیرند، پرداخته شد و امیدوارم از آن بهره کافی ببرید.

اگر پرسش، ابهام و مشکلی در این مسیر ذهن شما را درگیر نموده، حتماً در بخش نظرات با من در ارتباط باشید تا با هم به پاسخ مناسبی برسیم.

قبلی 10 راه برای رسیدن به ایده کسب و کار اینترنتی
بعدی 10 روش ارزیابی و سنجش میزان موفقیت ایده کسب و کار آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جست‌وجوی مقالات
جستجو برای:
دسته‌ها
  • مقالات
مصطفی پیوندی

سلام! من مصطفی پیوندی هستم. رسالت من این‌است‌که به‌شما کمک کنم تا کسب‌‌وکار اینترنتی خودتان را راه‌اندازی کنید و با دیجیتال مارکتینگ آن را توسعه دهید تا بتوانید درآمدهای بسیار زیادی را کسب کنید و در این مسیر رشد کنید.

درباره من
دسترسی سریع
  • مقالات تخصصی
  • تماس با من
  • دوره‌های آموزشی
نمادها
شبکه های اجتماعی
صفحه اینستاگرام
کانال تلگرام (بزودی)
تمامی حقوق این سایت متعلق به مصطفی پیوندی است و تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.