صفر تا صد راه اندازی کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه
آیا شماهم رویای کارآفرینی آنلاین و کسب درآمد از اینترنت را در سر خود میپرورانید؟ آیا از زندگی کارمندی و آقا بالاسری خسته شده اید و میخواهید کسب و کار آنلاین خودتان را آغاز کنید؟ کسب و کار اینترنتی به شما اجازه میدهد کاری را انجام دهید که در دنیای واقعی قادر به انجام آن نیستید. در این مقاله آموزشی پنج گام ساده اما مهم در اختیار شما قرار میگیرید که با عملی کردن آن میتوانید به کسب و کار اینترنتی خود را راهاندازی کنید. قبل از آن باید بدانیم کسب و کار اینترنتی دقیقا چیست و اهمیت آن در دنیای امروز را بررسی کنیم. پس با ما تا انتها همراه باشید.
کسب و کار اینترنتی دقیقا چیه؟
برای فهم بهتر این موضوع یک کسب و کار سنتی را در نظر بگیرید که در محلی از خیابان واقع شده است. این فروشگاه باید در محلی که رفت و آمد خوبی دارد واقع شود، دکور زیبایی برای جذب مشتری و محصولاتی جذاب برای فروش و رفع نیاز مردم داشته باشد. برای یک کسب و کار اینترنتی دقیقا همین موضوع بهصورت مجازی صورت میگیرد. ما نیاز به اجاره یک فضا برای راهاندازی آنلاین شاپ خود داریم که به آن هاست گفته میشود. برای فروشگاه اینترنتی خود نیاز به یک اسم و برند داریم که همان آدرس دامنه سایت است. برای افزایش رفت و آمد به سایت نیاز به بازاریابی آنلاین داشته و برای دکور آن باید از قالبهای سایت استفاده نماییم.
وقتی از یک کسب و کار اینترنتی صحبت میکنیم منظورمان یک بیزینس است که قابلیت اجرا در فضای سنتی را هم دارد. شما صاحب این کسب و کار هستید و این موضوع با روشهای کسب درآمد از اینترنت مانند تولید محتوا در یوتیوب، ترید و.. مجزا و متفاوت است.
مزایا و معایب راه اندازی کسب و کار اینترنتی
مزایا
از زمان شیوع ویروس کرونا تا به امروز عادت مردم به سمت خرید آنلاین تغییر کرد و درآمد زیادی در زمان رکود اقتصادی فروشگاههای سنتی نصیب کسب و کارهای اینترنتی شد. این موضوع همچنان ادامه داشته و مردم بسیاری از خریدهای خود را به صورت آنلاین انجام میدهند.
مورد بعدی که میتوان به آن اشاره کرد ساعت کاری منعطفی است که میتوانید صرف کسب و کار اینترنتی خود کنید. همچنین بهدلیل نعمت اینترنت در هر مکانی که علاقه داشته باشید میتوانید روی فروشگاه آنلاین خود کار کنید.
برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی شما نیازی به اجاره دفتر یا فروشگاه ندارید و میتوانید با هزینه بسیار کمی هاست و دامنه خود را تهیه و فعالیت خود را شروع کنید. همچنین نیازی به استخدام نیروی انسانی مخصوصا در ابتدای کار خود نداشته که همین موضوع باعث کاهش هزینههای راهاندازی کسب و کار اینترنتی شما میشود.
دلایل و مزایای زیادی برای شروع کسب و کار اینترنتی وجود دارد که ما به همین موارد بسنده میکنیم.
معایب
هر انتخابی مزایا و معایب خود را به همراه دارد و راهاندازی کسب و کار اینترنتی هم از این قضیه مستثنی نیست.
از معایب شروع کسب و کار آنلاین میتوان به فضای رقابتی سخت، اعتمادسازی اولیه مخاطب برای خرید آنلاین از شما و.. اشاره کرد.
در اینجا باید به نقل قولی از فرانسوا ولتر، فیلسوفا و نویسندۀ فرانسوی اشاره نمود: آنکه انتظار دارد هر چهار فصل بهار باشد، نه خود را میشناسد، نه طبیعت را و نه زندگی را.
گامهای عملی راه اندازی کسب و کار اینترنتی
گام اول: شناخت خود و یافتن ایده
برای شروع بهتر است متمرکز با خودتان جلسهای بگذارید و عوامل حواسپرتی را حذف کرده و یک قلم و کاغذ کنار دستتان داشته باشید. حوزههای کاری و محصولات یا خدماتی که به آن علاقه دارید را یادداشت کنید و مزایا و معایب آنرا ثبت کنید. سپس بین مواردی که یادداشت کردید، بهترین موردی که به علاقه و مهارتهای شما نزدیکتر است را انتخاب کنید. پس از آن مهارتهای حال حاضر خود و مهارتهای کلیدی که برای حوزه انتخابی کسب و کار اینترنتی خود باید یاد بگیرید را ثبت کنید.
فراموش نکنید که نیازی نیست ایدۀ شما جدید و فوقالعاده باشد. ایده میتواند از درون شما شکل بگیرد یا حتی بهترکردن ایدههای موجود در بازار باشد. دور و اطراف خودتان را نگاه کنید؛ هر تاریکی و مشکلی که وجود دارد میتواند یک ایده عالی راهاندازی کسب و کار اینترنتی باشد.
گام دوم: شناسایی رقبا و تحقیقات بازار
برای شناسایی رقبای حال حاضر خود میتوانید کلمه کلیدی محصول خودتان را در گوگل سرچ کنید و آنها را شناسایی کنید. نقاط قوت آنها را پیدا کرده و از آنها ایده بگیرید و همچنین نقاط ضعف آنها را تبدیل به نقطه قوت کسب و کار اینترنتی خودتان کنید.
برای تحقیقات بازار ایده انتخابی شما روشها و ابزارهای زیادی وجود دارد که یکی از مهمترین آنها ابزار گوگل ترند میباشد. حتی با استفاده از این ابزار میتوانید چندین ایده خود را مقایسه و موردی که بهترین بازار را دارد انتخاب کنید.
گام سوم: قیمتگذاری محصول و ساخت فروشگاه آنلاین
برای شروع کسب و کار اینترنتی بحث قیمتگذاری محصول اهمیت زیادی دارد. ترجیحا تا میتوانید حاشیه سود خود را کاهش دهید تا بتوانید با دیگران رقابت کنید. بهمرور زمان هنگامی که سایت شما در نتایج اولیه گوگل بهوسیله سئو ظاهر شد، مقوله قیمتگذاری اهمیت چندانی نداشته و مشتری خرید خود را از لینکهای اول صفحه گوگل انجام میدهد.
برای ساخت فروشگاه آنلاین خود میتوانید از سیستم مدیریت محتوای رایگان وردپرس استفاده کنید و همچنین یک قالب فروشگاهی آماده را تهیه کنید و در سایت خود بارگزاری کنید. جهت یادگیری و پیادهسازی این موضوع میتوانید به مقاله آموزش راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس مراجعه نمایید.
گام چهارم: انتخاب کانال رسانه و فعالیت در آن
جهت معرفی کسب و کار اینترنتی خود بهدیگران نیاز دارید از کانالهای رسانههای اجتماعی مانند اینستاگرام استفاده کنید. با ارائه و بازاریابی محتوای جذاب، مشتری بالقوه را جذب محصول کرده سپس برای خرید به سایت خود هدایت کنید.
گام پنجم: استفاده از بازاریابی آنلاین
هر کسب و کار اینترنتی برای زنده ماندن در فضای رقابتی آنلاین و افزایش سودآوری خود، نیاز به دیجیتال مارکتینگ دارد. تبلیغات بنری، تبلیغات گوگل، ایمیل مارکتینگ، ریتارگتینگ و اینفلوئنسر مارکتینگ، نمونههایی از بازاریابی دیجیتال هستند.
حرف آخر
جف بزوس، موسس آمازون بزرگترین خردهفروشی آنلاین در یکی از مصاحبههای خود توضیح میدهد که تجارت الکترونیک هنوز مراحل نوزادی خود را میگذراند و وب هنوز یک تکنولوژی نوزاد است. همچنان این زمین حاصلخیز فضای زیادی برای کاشت دانه و برداشت دارد. پس هرچه سریعتر از این فرصت استفاده کنید و کسب و کار اینترنتی خودتان را راهاندازی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید