10 روش موثر برای جلب اعتماد مشتریان در فروشگاه اینترنتی
ایجاد یک فروشگاه اینرنتی پایان ماجرا نیست؛ در حقیقت آغاز کار است. اگر مشتری به شما اعتماد نداشته باشد، نبض کسبوکار اینترنتی شما که همان کسب درآمد است با مشکل روبرو خواهد شد. جلب اعتماد مشتری، از اولویتهای یک کسبوکار آنلاین است که باید بهطور مستمر به آن توجه و اقدامی در راستای آن صورت گیرد. با انجام روشهای ساده اما کاربردی توضیح داده شده در ادامه مقاله، میتوانید به دغدغه جذب و جلب اعتماد مشتریان در فروشگاه اینترنتی بخندید.
ترفندهای افزایش اعتماد مشتری در فروشگاه اینترنتی
شرط موفقیت در افزایش اعتماد مشتریان یک فروشگاه اینترنتی، طی نمودن چندین روشی که در ادامه گفته خواهد شد و صبوری است.
1- در نگاه اول حرفهای دیده شوید
هنگامی که کاربر برای اولینبار با کسبوکار اینترنتی ما ارتباط برقرار کرده و آشنا میشود، در حال قضاوتکردن ما است. تماس اولیه مخاطب میتواند از طریق مطالعه مقاله بلاگ، مشاهده ظاهر سایت، بنر تبلیغاتی یا هر چیز دیگری باشد که به فروشگاه اینترنتی ما مربوط است؛ بنابراین ما باید بهوسیله طراحی و بهبود مداوم ظاهر سایت، مانند چیدمان عناصر و رنگبندیها، تجربه مثبتی را برای کاربر فراهم کنیم.
وجود برخی مشکلات در طراحی و بهینهسازی سایت، میتواند باعث بیاعتمادی کاربر نسبت به ما شده و باید بهسرعت رفع شوند. مواردی مانند سرعت پایین، کاربردی نبودن مقالات، ارائه اطلاعات ناقص در صفحه محصول و عدم نمایش درست سایت در تلفنهای همراه؛ از همین مشکلات هستند. مشتری با این مشکلات ساده به این نتیجه میرسد که سایت ما آمادگی لازم را نداشته و نباید به آن اعتماد کرد. پس باید جهت جلب و افزایش اعتماد مشتری، سایت ما به طور مداوم بررسی و بهینهسازی شود تا در نگاه اول حرفهای و قابلاطمینان به نظر برسد.
2- تامین امنیت سایت
امنیت سایت، یکی از مهمترین فاکتورهای سایت است که تأثیری مستقیم در جلب اعتماد مشتریان دارد. هنگامی که کاربر به سایت مراجعه میکند، انتظار دارد تا تمامی اطلاعات شخصی او در امان بوده و کسی نتواند به آنها دسترسی داشته باشد.
یکی از موارد مهم برای مشتری و حتی مرورگرها، اتصال به سایت از طریق سیستم حفاظت SSL است. SSL، یک تکنولوژی امنیتی است که اطلاعات ارسالی بین مرورگر کاربر و سرور سایت را رمزگذاری میکند تا از سرقت اطلاعات مهم جلوگیری کند. برای فعالسازی این پروتکل امنیتی، میتوانید با پشتیبانی میزبان سایت خود مشاوره بگیرید تا شما را راهنمایی کنند. همچنین اگر از وردپرس استفاده میکنید میتوانید از افزونههای حفاظت از سایت مانند Wordfence Security یا WP Activity Log استفاده نمایید.
3- پاسخدهی به سوالات احتمالی مشتری قبل از خرید
پاسخگویی به سؤالات مشتریان، تأثیر بسیار زیادی در جلب اعتماد و رضایت آنها از فروشگاه اینترنتی ما داشته و احتمال خرید را دوچندان میکند. زمانی که مشتری در حال خرید در سایت است، اگر سؤال یا نکتهای در مورد محصول در ذهنش مبهم بماند احتمالاً از خرید منصرف شود. پس بهعنوان فروشنده باید خود را جای مشتری گذاشته و به تمام سؤالات احتمالی که پیش از خرید برایش طرح میشود پاسخ دهید.
برای این کار از کامل و جامع بودن توضیحات و جزئیات مرتبط با محصولات در صفحات آن، اطمینان کافی حاصل نمایید. همچنین با داشتن بخش سؤالات متداول در سایت میتوانید کمک کنید تا مشتری سریعتر جواب سؤال خود را پیدا و به شما اعتماد کند.
4- درج محتوا در بلاگ سایت
یکی از روشهای غیرمستقیم جلب اعتماد مشتری، داشتن وبلاگ جهت انتشار مقالات و اخبار و گزارشهای مرتبط با محصولات یا خدمات در فروشگاه اینترنتی است. در یک وبلاگ خوب، باید موارد و مسائلی که مشتری ممکن است با آنها مواجه شود را نوشت و برطرف نمود. همچنین برای وبلاگ باید محتوایی منحصربهفرد و ارزشمند تولید کرد تا کاربر به ما بهعنوان یک مشاور نگاه کرده و اعتمادش جلب شود.
5- پشتیبانی از ارتباط مستقیم با مشتریان
مهمترین مورد تأثیرگذار در جلب رضایت مشتری، این است که بداند با یک انسان سروکار دارد که در حال مدیریت سایت است. مشتری باید بداند راههای تماس و ارتباط با شما چیست تا اگر مشکلی پیش آمد مطمئن باشد که پاسخگو خواهید بود. پس بخشی را در سایت برای صفحات تماس با ما و درباره ما در نظر گرفته تا مشتری بهراحتی با شما در ارتباط باشد. بهخاطر داشته باشید که پاسخگویی سریع به مشکلات مشتری باعث افزایش رضایت و حتی تکرار خرید از شما خواهد شد.
6- اشتراکگذاری نظرات مشتریان در سایت
نمایش نظرات مشتریان در صفحات محصول، یکی از نشانههای مهم برای مشتری جهت جلب و افزایش رضایت او در فروشگاههای اینترنتی است. زمانی که رفتار خودمان را برای خرید اینترنتی یک محصول بررسی کنیم، متوجه میشویم که برای اطمینان و تصمیم نهایی، بخش نظرات را بررسی مینماییم. اگر بخش نظرات مشتریان پیشین در صفحه محصول وجود نداشته باشد، احتمال دارد کاربر سایت را ترک کرده و خریدی صورت نگیرد.
در نظر داشته باشید که امکان دریافت نظرات و بازخوردهای منفی از کاربران وجود دارد و نوع پاسخگویی به این اعتراضات بسیار مهم است. کاربرانی وجود دارند که قبل از خرید به دنبال این بازخوردهای منفی میگردند تا بفهمند خرید این محصول در بدترین حالت چه پیامدهایی برایشان خواهد داشت. نوع پاسخگویی به این بازخوردهای منفی و مدیریت آنها توسط شماست که اعتبار و اعتماد برند را نزد مشتریان بالقوه افزایش خواهد داد.
7- امکان بازگشت کالا به مشتریان
فراهم نمودن امکان بازگشت کالا برای مشتریان باعث افزایش اعتماد به فروشگاه اینترنتی شما و در نتیجه خرید محصول با اطمینان خواهد شد. باید سیاست بازگشت کالا و قوانین آن را بهگونهای طراحی کنید که کاملاً شفاف و واضح باشد تا خیال مشتری از هر نظر راحت شود.
8- نمایش مجوز و نمادها
استفاده از نمادهای مختلف مانند اینماد و نماد ساماندهی و نمایش آن در سایت فروشگاهی خود، باعث جلب اعتماد مشتریان احتمالی میشود. همچنین میتوانید جوایز، مجوزها و نمادهای دیگری که ممکن است داشته باشید را در پاورقی سایت فروشگاهی خود قرار دهید. نمایش این نمادها به کاربر از اهمیت، تأثیرگذاری و ارزش بسیار بالایی برخوردار است، اما متأسفانه برخی از سایتهای فروشگاهی از آنها استفاده نمیکنند.
9- ارسال هدایای تبلیغاتی
با ارسال نمونهای از محصولات خود برای افراد که در بازار هدف شما قرار دارند، میتوانید اعتماد آنها را جلب و به خرید ترغیبشان کنید. ارسال نمونه به افراد فعال در شبکههای اجتماعی که طرفدار محصولات شما هستند، این قابلیت را دارد تا محصول شما وایرال و ویروسی تبلیغ شود.
10- طراحی سایت واکنشگرا (ریسپانسیو)
طبق آمار و تحقیقات صورتگرفته، 79 درصد از کاربران برای خرید اینترنتی محصولات از گوشیهای هوشمند خود استفاده میکنند. پس بسیار مهم است که سایت خود را در ابعاد مختلف تلفنهای همراه بررسی کنید تا همه چیز مرتب بوده و بهخوبی نمایش داده شود. بهعنوان مثال، شاید دکمه خرید در نسخه دسکتاب اندازه و محل قرارگیری مناسبی داشته باشد اما در موبایل بسیار بزرگ یا کوچک نمایش داده شود.
جمعبندی
در این مقاله، مهمترین و کاربردیترین روشهای جلب و افزایش اعتماد مشتریان در فروشگاه اینترنتی در اختیار شما قرار گرفت. هماکنون چکلیستی از روشهای مناسب برای فروشگاه اینترنتی خودتان ایجاد کرده و به خودتان تعهد دهید تا به طور مستمر آنها را انجام دهید. فراموش نکنید که به دلیل کمرنگی جنبههای انسانی در فروشگاههای اینترنتی اگر به اعتمادسازی توجه نکنیم، نباید انتظار فروش خاصی داشته باشیم.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ آیا روش دیگری جهت جلب اعتماد مشتری در فروشگاه اینترنتی سراغ دارید؟ سؤالات، پیشنهادها و نظرات خودتان را درباره این مقاله با من به اشتراک بگذارید تا در سریعترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.