آموزش صفر تا صد راه اندازی فروشگاه اینترنتی

اگر اصول و روش راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی را ندانیم، سرنوشت کسبوکار اینترنتی ما همانند بسیاری دیگر محکوم به فنا خواهد بود. بامطالعه و انجام گامهای آموزشدادهشده در این مقاله میتوانید فروشگاه اینترنتی خودتان را بهصورت اصولی و پایدار بنا کنید. پس با من تا انتها همراه باشید.
گامهای ایجاد سایت فروشگاه اینترنتی
جهت ساخت یک فروشگاه اینترنتی موفق و حرفهای، نیاز است تا بر روی تمامی مراحل توضیح داده شده تمرکز ویژهای داشته باشیم:
انتخاب و ثبت نام دامنه
نام دامنه سایت مانند این است که شما در حال راهاندازی یک کسبوکار سنتی هستید و میخواهید برای آن نامی انتخاب کنید. نام دامنه بهاندازه انتخاب نام یک کسبوکار، شرکت و برند مهم است و بهنوعی هویت کسبوکار اینترنتی شما را در فضای آنلاین نمایش میدهد. دامنه دارای یک نام اصلی و پسوند متصل به آن است؛ مثلاً در سایت من (MostafaPeivandi) نام اصلی و (.com) پسوند آن است. میتوانید برای نام دامنه فروشگاه اینترنتی خود پسوندهای مختلفی را در نظر بگیرید تا جلوی سوءاستفاده از آن توسط دیگران را بگیرید.
توجه داشته باشید که نام دامنه بهراحتی نوشته شود تا اگر کاربر نام آن را شنید بتواند بهدرستی آن را تایپ کند. همچنین سعی کنید کوتاه و قابل بهخاطر سپاری باشد و از کلمه کلیدی مربوط به حوزه کاری شما در آن استفاده شده باشد.
انتخاب و خرید فضای هاستینگ
مانند فضایی که برای راهاندازی یک فروشگاه سنتی اجاره میشود، سایت برای ذخیره اطلاعات خود نیاز به فضایی به نام هاست یا میزبان دارد. هاستها دو نوع دارند که یک مدل آن اشتراکی است و مناسب کسبوکارهای اینترنتی کوچک است که بهتازگی فعالیت خود را شروع نمودهاند. نوع دیگر آن هاستهای اختصاصی است که مناسب کسبوکارهای اینترنتی هستند و هزینه، سرعت و کیفیت بالاتری نسبت به هاست اشتراکی دارند. همچنین محل قرارگیری و میزان اعتبار شرکت ارائهدهنده خدمات هاستینگ تأثیر مستقیمی در کیفیت، سرعت و قیمت آن دارد.
در انتخاب سرویس ارائهدهنده میزبانی، حتماً به محل قرارگیری هاست، سرعت و روش ارائه پشتیبانی آن توجه کافی داشته باشید. از هاستی استفاده کنید که سایت فروشگاهی شما با سرعت بالا حتی در ساعات اوج ترافیک برای کاربران دائماً در دسترس باشد. همچنین دقت کنید که سرویسدهنده، روشهای دیگری برای برقراری ارتباط بهجز ارسال تیکت داشته باشد تا در موارد مهم بتوانید سریعاً مشکل را برطرف کنید. حتماً قبل از انتخاب، در مورد سرویسدهنده تحقیق و میزان رضایت مشتریانش را بررسی کنید و گول قیمت ارزان یک سرویسدهنده را نخورید.
انتخاب پلتفرم و طراحی بستر فروشگاه اینترنتی
انتخاب پلتفرم و بستر مناسب، اولین گام اصلی است که باید سایت فروشگاه اینترنتی خودتان را از طریق آن راهاندازی کنید. سایت بهنوعی ویترین فروشگاه شماست و باید در نگاه اول از نظر مخاطب جذاب و عملیات خرید محصول بهینهسازی شده و آسان باشد. امروزه دیگر نیازی به طراح برای ایجاد سایت نیست و به کمک سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس، میتوان فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی نمود. این سیستمها مزیتهای فراوانی دارند که برخی از آنها عبارتاند از؛ رایگان بودن، وجود قالبهای آماده، مشکلات محدود، افزونههای کاربردی و …. معمولاً افرادی که در آغاز فعالیت فروشگاه اینترنتی خود هستند، از این سیستمها به دلیل راهاندازی سریع، قابلیت سفارشیسازی و مقرونبهصرفه بودن آن استفاده میکنند.
تولید و نشر محتوا در فروشگاه اینترنتی
مهمترین بخش راهاندازی هر کسبوکار اینترنتی؛ تولید، نشر و بازاریابی محتوا در سایت است. محتوای یک سایت فروشگاهی، شامل صفحاتی مانند تماس با ما، درباره ما، توضیحات و دستهبندی محصولات، بلاگ یا مقالات، بنرها و… میشود. این کار باید در سایت فروشگاهی شما بهصورت مداوم و باکیفیت بالا انجام شود. یادگیری تخصص تولید محتوای سایت، شاید کمی سخت و زمانبر باشد؛ اما باید بپذیرید که نبض کسبوکار اینترنتی شما به این کار وابسته است. میتوانید از آموزشهای رایگانی که در فضای وب وجود دارند استفاده کنید و مهارت خود را بهمرورزمان بهبود و توسعه دهید.
دریافت نمادهای الزامی فروشگاه اینترنتی
برای جلوگیری از مشکلاتی که در آینده امکان دارد سد راه شما شوند، پیشنهاد میکنم حداقلیترین نمادهای موردنیاز یک کسبوکار اینترنتی را تهیه کنید. مهمترین نمادهای لازم برای یک فروشگاه اینترنتی، نماد اعتماد الکترونیک و ساماندهی هستند. همچنین اگر در حوزه کاری شما نیاز به اخذ مجوز خاصی است، پیشنهاد میکنم سریعاً برای آن اقدام کنید. حتی در آینده میتوانید فعالیتهای فروشگاه اینترنتی خود را زیر نظر یک مشاور حقوقی پیش ببرید تا مشکلی برای کسبوکار اینترنتی شما پیش نیاید.
اخذ درگاه پرداخت و نحوه ارسال محصول
دو بخش مهم دیگر در فروشگاه اینترنتی، خدمات پرداخت و نحوه ارسال محصول است که باید مراقب باشید تا از هرگونه اختلال ایمن بمانند. زیرا در صورت اختلال در نحوه پرداخت، درآمدی برای شما حاصل نمیشود و در صورت اختلال در نحوه ارسال، مشتری از شما ناراضی خواهد بود. امروزه باتوجهبه وجود سیستمهای پرداخت مستقیم مانند شاپرک یا واسطهای مانند زرین پال، دریافت درگاه پرداخت برای فروشگاه اینترنتی، کاری بسیار راحت است. همچنین میتوانید از روشهای امکان پرداخت قسطی، پرداخت در محل و پرداخت کارت به کارت استفاده کنید تا مشتری حق انتخاب بیشتری داشته باشد.
بخش لجستیک و ارسال محصول، زمانی اهمیت پیدا میکند که فروشگاه اینترنتی شما محصولاتی فیزیکی برای فروش در اختیار داشته باشد. برای ارسال محصولات میتوان از شرکت ملی پست که بزرگترین ارائهدهنده این خدمات است، استفاده نمود. همچنین جهت ضمانت و سرعت بیشتر ارسال محصولات، میتوانید از شرکتهای خدمات حملونقل خصوصی مانند تیپاکس یا چاپار استفاده نمایید. اگر مشتریان شما در شهر فعالیت کسبوکار اینترنتی شما قرار دارند، میتوانید از خدمات پیک موتوری مانند اسنپ جهت ارسال سریع و کمهزینه استفاده نمایید.
استفاده از تکنیکهای بازاریابی آنلاین
پس از انجام گامهای قبلی راهاندازی فروشگاه اینترنتی، زمان آن رسیده تا کسبوکار اینترنتی خودتان را به دیگران معرفی و درآمد خود را افزایش دهید. با انجام برخی از تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ، مانند تبلیغات گوگل، ایمیل مارکتینگ و سئو میتوانید فروشگاه اینترنتی خود را به دیگران معرفی نمایید.
درباره این موضوع در مقاله «9 روش و ابزار مفید دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار کوچک با هزینه کم»، توضیحات کاملتری ارائه دادهام.
اعتمادسازی در فروشگاه اینترنتی
امروزه سایتهای فروشگاهی بسیاری وجود دارند که در حال رقابت سنگینی با یکدیگرند و هرکدام میخواهند سهم بیشتری از بازار را نصیب خود کنند. در میان این رقابت، سود بیشتر نصیب کسانی میشود که اعتماد مخاطب را جلب و دائماً برای افزایش رضایت مشتریان تلاش میکنند. همچنین باوجود افراد سودجو که با ایجاد فروشگاههای اینترنتی و ارائه محصولات غیرواقعی، سعی در کلاهبرداری از دیگران دارند، اعتماد کمتر هم شده است. عوامل بسیاری جهت جلباعتماد مشتری در فروشگاه اینترنتی وجود دارند که عبارتاند از اشتراکگذاری نظرات مشتریان، امکان بازگشت کالا و….
به دلیل اهمیت و جامعیت این مبحث، پیشنهاد میکنم مقاله «10 روش موثر برای جلب اعتماد مشتریان در فروشگاه اینترنتی» را حتما مطالعه نمایید.
جمعبندی
راهاندازی یک کسبوکار اینترنتی، ره یکساله را یکشبه طیکردن نیست و نیاز به صبوری، نظم و استمرار شما دارد. میتوانید سرعت پیشرفت خودتان را در این مسیر با مشاهده آموزشهای مختلف و گرفتن مشاوره از افراد باتجربه دوچندان کنید. در آخر به سخنی از لائوتسه، فیلسوف چینی اشاره مینمایم: «سفر هزار مایلی با یک قدم شروع میشود». پس اگر برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی خود مصمم و از صبر لازم برخوردارید، اکنون وقت اقدام و برداشتن اولین گام و شروع است.
اگر سوال یا پیشنهادی درباره این موضوع دارید، لطفا در بخش نظرات همین مقاله با من در ارتباط باشید.
پیشنهاد ویژه: کتاب الکترونیکی «از صفر تا موفقیت در کارآفرینی آنلاین»؛ نقشه راهی برای شروع کسبوکار اینترنتی از ایده تا درآمدزایی بدون سرمایه
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.
از مشاورههای شما در انتخاب طراحی مناسب بسیار سپاسگزارم. کار شما عالی بود!